Intervju med avtroppende styremedlemmer -HØSTEN 2020

kar.jpg

Leder: Øyvind Sveen

HVORFOR STILTE DU SOM LEDER?
- Jeg ønsket å stille som leder i Optimum fordi jeg ville bidra og jobbe for alle mine medstudenter, både de på mitt kull, men også de som kommer etter meg. I tillegg er dette vervet en god mulighet for å få erfaring med å lede og med å kunne delegere og stole på andre.

HVA ER OG HVA INNEBÆRER DINE ANSVARSOMRÅDER?
· skal lede og koordinere aktiviteten i Optimum og styret.
· er ansvarlig for å kalle inn og lede møter i styret.
· er ansvarlig for å nå de mål som Fakultetsallmøtet setter for aktiviteten i Optimum.
· er ansvarlig for selv å sette arbeidsmål for Optimum og styret.
· skal sørge for å rapportere til Brønnøysundregistrene endringer i styresammensetning etter hvert Fakultetsallmøte og vedlegge valgprotokoll.
· skal sørge for at alle økonomiske fullmakter fra nestleder overføres ved nyvalg.

HVA FØLER DU AT DU HAR FÅTT UT AV VERVET?
- Året ble som kjent annerledes enn det vi så for oss i november i fjor. Jeg hadde noen tanker om hva som kunne gjøres i optimum, og hvordan vi kunne nå ut med arrangementer til flere av studentene på handelshøyskolen og da med fokus på inkludering. Dessverre ble det jo slik at mange av de arrangementene vi ønsket ikke lot seg gjennomføre, så jeg har ikke fått til det jeg ønsket sånn sett. På den andre siden ønsket jeg meg mer erfaring med verv, og det har jo gått i orden.

HVA ER DET BESTE MED Å VÆRE LEDER?
- Det beste med å være leder er å se andre blomstre og bidra til mestringsfølelse, jeg har ønsket at komitelederne styrer seg selv i større grad uten at jeg i detalj går inn og pirker. Derfor har det vært givende når andre opplever mestring.

HVEM BURDE STILLE TIL VERV SOM LEDER?
- Som leder i Optimum er det viktig at du interesserer deg for medstudentene dine og at du ønsker å gjøre hverdagen deres bedre og mer interessant. Det er derfor viktig med en engasjert og positiv person som har et sterkt ønske om å bidra.

kar2.jpg

Næringslivsansvarlig: Trym Leidland

HVORFOR STILTE DU SOM NÆRINGSLIVSANSVARLIG?
- Jeg stilte som næringslivsansvarlig fordi jeg ville inn i næringslivskomiteen til å begynne med for å jobbe opp mot næringslivet, knytte kontakter og for å kunne være med på eventyret til optimum. Jeg kom ikke inn i komiteen når jeg først søkte, så når det kom en ledig stilling som næringslivsansvarlig så jeg min mulighet.

HVA INNEBÆRER DINE ANSVARSOMRÅDER?
- Mine ansvarsområder er først og fremst å lede næringslivskomiteen. Det innebærer å organisere komiteen, ta kontakt med ulike personer/bedrifter fra næringslivet og høre om de er interesserte i et samarbeid eller om de er interesserte i å komme å fortelle litt om seg selv eller et spennende tema de er godt kjent med. Et viktig ansvar er også å gjøre komiteen klar til ulike arrangementer, ta imot de som kommer på besøk på NMBU på vegne av Optimum og aktivt stille spørsmål under arrangementet for å holde en flytende dialog. Dette er viktig både for å få andre studenter som deltar til å tørre å stille spørsmål og for at de som kommer skal føle seg mer velkomne. Når du nå søker som næringslivsansvarlig så er hovedoppgaven å finne ny sponsor til Optimum.

HVA FØLER DU AT DU HAR FÅTT UT AV VERVET?
- Jeg har fått ganske mye ut av mitt verv. Jeg har lært meg litt mer om hvordan du skal lede et team, noe som er verdt gull dersom du ser for deg å bli en form for leder i fremtiden. Jeg har fått meg kontakter i næringslivet som kan komme til god hjelp når jeg er ferdig å studere og skal finne meg min første jobb! Jeg har også lært mer om hvordan jeg skal forhandle. Jeg har også fått mye sosialt ut av vervet. Du blir som en liten familie spesielt når du sitter i styret i optimum og jobber tett sammen med de andre medlemmene av foreningen. Jeg ar også vært med på mange syke eventyr jeg aldri kommer til å glemme sammen med de andre medlemmene i Optimum.

HVA ER DET BESTE MED Å VÆRE NÆRINGSLIVSANSVARLIG?
- Spesifikt det beste med å være næringslivsansvarlig er at du har en gullbillett til å knytte deg et nettverk med andre ledere i næringslivet som kan endre livet ditt når du skal ut å finne jobb. Du kan også fint knytte dette nettverket dersom du er komite medlem, men når du er leder for komiteen så er det hakke lettere å få til dette.

HVEM BURDE STILLE TIL VERV SOM NÆRINGSLIVSANSVARLIG?
- Skal du være næringslivsansvarlig bør du være utadvendt, du må ikke være redd for å snakke med ukjente mennesker, ringe for å høre om de har lest mailen du sendte, flink til å holde en flytende dialog med de som kommer. Pr. nå bør du ha litt peiling på hvordan du skal forhandle deg til en avtale siden vi trenger ny sponsor avtale. Men viktigst av alt er at du må ha lyst til å lære mer om hvordan du leder et team og er sulten på et utvidet nettverk.

kar3.jpg

Arrangementsansvarlig: Jørgen Måleng

HVORFOR STILTE DU SOM ARRANGEMENTSANSVARLIG?
- Jeg stilte som arrangementsansvarlig fordi jeg ville engasjere meg enda mer i linjeforeningen, og følte at arrangementsansvarlig talte veldig til meg.

HVA ER OG HVA INNEBÆRER DINE ANSVARSOMRÅDER?
- Som arrangementsansvarlig har man ansvar for å arrangere sosiale arrangementer for studentene på Handelshøyskolen, samt hjelpe til med å arrangere de faglige arrangementene sammen med næringslivsansvarlig. Vervet er i stor grad veldig fritt og du kan bruke fantasien din til å komme med nye, eller arrangere gamle happenings.

HVA FØLER DU AT DU HAR FÅTT UT AV VERVET?
- Gjennom vervet har jeg lært meg å jobbe sammen med komiteen min og bli flinkere til å kunne delegere bort oppgaver, ikke bare gjøre alt selv. Samtidig har jeg også lært mer om optimum og hvordan det er å være i et styre.

HVA ER DET BESTE MED Å VÆRE ARRANGEMENTSANSVARLIG?
- Det beste med vervet er at du selv utarbeider deg en egen komite, samholdet man har innad i optimum og at man i stor grad er med på å bestemme hva som skjer av arrangementer for HH.

HVEM BURDE STILLE TIL VERV SOM ARRANGEMETSANSVARLIG?
- Dette vervet passer for deg som er god på å planlegge, har lyst til å gjennomføre morsomme og relevante arrangementer for studenter, og er flink til å samarbeide med andre.

Avtroppende valg og kontroll: Oline Lykke Brekke

Valg og kontroll: Oline Lykke Brekke

HVORFOR STILTE DU SOM VALG OG KONTROLL?
- Jeg stilte til dette vervet fordi jeg syns det er givende å være med og bidra i linjeforeningen. Det er sosialt og man lærer mye om hvordan linjeforeninger fungerer.

HVA ER OG HVA INNEBÆRER DINE ANSVARSOMRÅDER?
- Ansvarsområdene i dette verve er å passe på at vedtektene til Optimum til enhver tid blir fulgt og at de fungerer optimalt, samt å fjerne eller legge til vedtekter ved behov.

HVA FØLER DU AT DU HAR FÅTT UT AV VERVET?
- Jeg har fått kunnskap om hvordan man lager og følger vedtekter.

HVA ER DET BESTE MED Å VÆRE VALG OG KONTROLL?
- Det beste med å være i valg og kontroll er at man får være med på alt det morsomme som skjer, har lært masse og at jeg har kunnet påvirke hva vi gjør som linjeforening.

HVEM BURDE STILLE TIL VERV SOM VALG OG KONTROLL?
- Hvis du ønsker å bidra og liker orden, så kan du stille til valg og kontroll.

ON