Tilbake til alle arrangementer

Mat og prat med førsteamanuensis Eirik Romstad

Hvor: Tårnbygningen, T401

Temaet for seansen: Hvordan utjamne forskjellene i norsk økonomi.  

Bli med på en spennende lunsj med førsteamanuensis Eirik Romstad med den gode samtalen og god mat tilstede!

Hvordan skal vi redusere forskjellene i norsk økonomi?  Det er fristende å svare gjennom høgere overføringer til de som er svakest stilt.  En slik strategi kan gi kortsiktig reduksjon i forskjellene, men den løyser nødvendigvis ikke de grunnleggende årsakene til at det finnes forskjeller.  I verste fall kan slike overføringer gjøre oss mindre i stand til å ta tak i de grunnleggende årsakene til at vi har økonomiske forskjeller. 

Her er sosial mobilitet  sentralt.  Sosial mobilitet har ei åpenbar positiv side når noen fra lågere sosioøkonomiske samfunnslag lykkes fordi samfunnet har investert slik at dette er mulig, f.eks. gjennom barnehager, skole, støtte til utdanning eller tilgang på risikokapital.  Sosial mobilitet innebærer også et samfunn uten garanti for at de som har vært rike forblir rike. 

Gode velferdsordninger er viktige for at folk skal tørre å ta risiko.  Samfunn som klarer balansen mellom å tilby sosiale sikkerhetsnett og muligheter for alle, oppnår større verdiskaping pr. person.  Det krever at vi skatter de rike, men ikke flår dem. 

Sjekk også ut Facebook-arrangementet:
https://www.facebook.com/events/1282487328889103?active_tab=about

Meld deg på for maten på denne linken:
Link til matberegning: https://forms.gle/6BNmpVHnBygDBZCeA


Tidligere arrangement: 25. oktober
Workshop - Halloweenpynt
Senere arrangement: 7. november
Julefilmkveld